Първият ми сборник с разкази

Нощта срещу ноември – Валентин Попов

Април месец предстои да излезе от печат сборник с разкази на Валентин Попов – “Нощта срещу ноември”. Ето какво споделя Адриан Лазаровски, които повече от вас познават като преводач на български език на романите на Стивън Кинг:

“Независимо дали разполага сюжетите си в тривиалния градски пейзаж на София, сред суровата планинска пустош или на тайнствена планета от далечния космос, Валентин съумява да зареди кратката си проза с ударно количество фантазия, съспенс и драматизъм, приканвайки ни да пристъпим в един свят, където нещата рядко са такива, каквито изглеждат, а зад ъгъла хищно дебне неочакваната развръзка.”

Георги Връбчев, член на Дружеството на писателите – гр. Пазарджик и Асоциация „Култура” – гр. Пазарджик и автор, както на проза, така и поезия с редица публикации в чуждестранни и български сборници и антологии казва:

“Поели по неравния си житейски път, героите на Валентин Попов странстват из реалността, неусетно прекрачвайки в светове тайнствени и непознати, страховити и зловещи. Авторът умело превежда читателя из сенчестите кривини на съдбите им, за да отвори финалната порта на всеки от разказите си, зад която е стаена изненадата. Сборникът е чудесно четиво, бележещо началото на младия творчески път с магична светлина.”

Разказите в сборникът “Нощта срещу ноември” съдържа в себе си различни по жанр произведения, но като цяло стила е хорър, трилър и фантастика.

Със сигурност разказите ще удовлетворят и най-изискания и взискателен читател, обичащ “неочаквания край”.

„Светове на реалност и фантазия, преливащи магично и мрачно един в друг. Определено добър дебют, от автор, който е разнообразен в търсенията си, а това обещава и бъдещи интересни четива. Очаквам продължението на „Кучешка дупка” – разказът, който ме срещна за първи път с Валентин Попов и който се оказа, че е началото на роман.”

Явор Цанев

Advertisements
Публикувано на Медия и новини, Разкази и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s