„Порочна връзка“ – Стефан Кръстев

Попаднах случайно на „Порочна връзка” на Стефан Кръстев – Цефулес. Знаех, че авторът се подвизава в Плевен – моят роден град, а и един приятел ми беше говорил доста за него. Специално ми похвали метафорите. Така че се зарадвах, когато видях, че се продава книгата му „Порочна връзка”. Поръчах я веднага и след два дни вече бе в ръцете ми. Останах очарован от разнообразието на повествованието, на ситуациите, в които е поставен лирическия герой, на препятствията, с които трябва да се справи. Повечето от тези препятствия са заложени в нас и трябва да победим самите себе си, за да успеем. Разказите носят и един горчив вкус. Сякаш прозира прикрита болка. На места даже отчаяние. А други места бегла усмивка заиграва по устните на читателя. Цефулес умело води читателя, внушава усещанията си и мислите си. Огромен плюс на всички разкази е, че остава усещането за преживяно, че Кръстев е бил уволнен, че той е търсил под битието си, че той е изневерявал… Всичко е описано изключително истинско, ярко и натоварено със заряд.

 

Препоръчвам книгата му „Порочна връзка” на всички, които са склонни да се взрат в себе си и да се срещнат с мислите, които плуват под повърхността на личността.

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to „Порочна връзка“ – Стефан Кръстев

  1. Lostov каза:

    И аз наскоро се сдобих с нея като подарък към „Кланица за чародеи“, която си бях поръчал. Радвам се, че попаднах на това ревю. Ще ѝ дойде времето и на нея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s