Усмивка в полунощ – Сибин Майналовски

Срам не срам чак сега прочитам Усмивка в полунощ на Сибин Майналовски, което погледнато от всяка една страна си е огромен пропуск. Прекрасни светове и култовата кръчма „Зелената котка“, характерни герои и образи като Били Зеленчука, Тери Сторн – Вечния човек, Джонатан Деветте пръста и много, много други. Книгата бъка от елфи, джуджета, горгони, сукубуси, троли, гномове и всякакви твари пиещи огромни количества алкохол и забъркващи каши ала Удхаус, но във фентъзи вариант. Реално погледнато книгата е ценна за всеки любител на фентъзито и макар доста от разказите да са хумористично-пиперливи, между тях ще намерите и сериозни творби с истински възгледи за живота, отношенията между хората, истинските чувства…. стига да можете да четете между редовете. Изключителен Съби с един изключителен сборник.

Ще завърша с част от предговора, писан от друг писател – Бранимир Събев

„И, ако се чудите как така жанрове като ужасът и фентъзито могат да бъдат създавани от един и същи писател – не се чудете. Абсолютният император на хоръра, Хауърд Филипс Лъвкрафт е писал и фентъзи, бащата на Конан Робърт Хауърд – изтръпващ хорър. Ужасът и фентъзито са двама братя, които вървят заедно ръка за ръка. Просто единият е малко по-грозен.
Елате, хванете за ръка хоръра и фентъзито. Те ще ви поведат из приказки, непознати земи – магични и страховити, омайни и ужасяващи, радващи и натъжаващи… Но без съмнение, до една интересни
Елате. Виждате ли как вече и двамата братя ви даряват с усмивка?
Усмивка в полунощ…“

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s