Дракус – бр.3/2014

Ето, че дойде момнтът, в който пристигна и брой 4 за тази година. Броят е под знака на елементът въздух, но това ни най-малко не значи, че броят е въздухарски.
Първият разказ в него е „Дестинация мрак“ на Ралица Колева – един разказ за миналото, роднинската кръв, магия и демони. Кой ще победи накрая .. е изненада. Личното ми впечатление е, че творбата може да се доразвие още малко и да си пипне тук-там. Така или иначе силно начало, а разказът е един от най-силните тази година.

Втората творба е „От грешната страна на бога“ на Милен Димитров. Изключително много ми допадна, тъй като тотално припокрива моите възгледи за вярванията, истината, както и интереса ми към древните цивилизация населявали Южна и Централна Америка.

„Българска рулетка“ на Георги Христов е разказ за живота на скорост, живота, който не ценим и залагаме, за да получим не само пари, но и адреналин. Дали ротативката дава печалба или печалбата е къса клечка. Ще разберете.

Следва „Контакт със земна цивилизация“ на Радослав Филипов – приятно и леко написан разказ с размисли за съществуването, смъртта  и разбира се, контакта с извънземен разум. Дали ТЕ ни разбират! Определено да!

„Фантазия“ на Ния-Сирма Мариян Петрова е приятен дебют на млад автор. Бих прочел и други неща, за да си изградя мнение за способностите на авторката.

Както винаги за десерт доза Явор Цанев и „Комарджийте на мисълта“ – кражба на мъдрост, игра на  знания, но има ли място за измама в тази надпревара на ума?

Класиката си е класика – „Ру става ловец“ на Змей Горянин.

Целият брой има един голям минус, както всички предходни междувпрочем. А именно – прекалено бързо се чете!

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s