Матрикант – Александър Белтов

Много добре изпипан роман от всички страни. Предговора от Сибин Майналовски определено подготвя читателя за това, което го очаква. А още с първите страници Александър Белтов ни потапя в една, поне за мен пост-апокалиптична картина на София. Апокалипсисът е настъпил в резултат на изтощаването на земните ресурси, въздуха е замърсен, храната и водата са некачествени, а дори през деня не е сигурно да се разхождаш по мръсните улици. Разрухата вирее навсякъде. Главният герой Антон тръгва, за да се срещне с потенциален работодател, за да изкара пари, но по пътя е убит. Това ли е края за него или има още един шанс. Бъдещето на богатите е заложено на карта, а другите…. Те просто поддържат стандарта. „Равенството е живот“.
Една борба за оцеляване на всички нива. Безкраен низ от перипетии, приключения, желание за оцеляване, желание за доброта – чувства, които все пак оцеляват и в неблагоприятна среда. Четейки тази книга, героите стават толкова близки на читателя, защото Александър умело ги изгражда противоречиви, с добри и лоши черти, земни и същевременно извисени.
Упадъка на обществото, класовото разделение, корпорация, пуснала пипалата си – зашеметяващ киберпънк роман, написан умело и запленяващо още от самото начало. А краят…. няма да ви разочарова.

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s