Синьото мънисто – Нели Цветкова

Фентъзи! Фентъзи! Фентъзи! Това е „Синьото мънисто“ на познатата ви вече авторка Нели Цветкова, която вече издаде „Ясновидката“ и „Сълза за мама“. Разкошна приказка, разказана с умение и точни думи – свят, изграден с последователност и магьосничество. Свят ли казах? Три свята. Нели забърква фентъзийна отвара в различни времена и светове, борави удачно с исторически факти, а действието препуска по страниците с главозамайваща скорост. Малко са хората, които могат еднакво добре да пишат разкази и романи, но Нели  доказва, че е от тях.

„Синьото мънисто“ е книга първа от поредицата „Изворът“. Стискаме палци скоро да излезе книга втора. В нея отново пръст има издателство Gaiana и Явор Цанев, който безспорно добавя в портфолиото на издателството си, много силен роман.

Книгата започва със „списък на героите“ и „техните превълплъщения“. Още тук читателя си дава сметка, че ще участва във вихър от действие, емоции и чувства, бушуващи силно и отекващи през вековете. Действието се развива в три свят-времена: финия свят, византийско време и турско време, а героите се превъплащават в различни образи, но носят своята същност и чувства. Не може да не направи впечатление майсторското и гениално писание на финия свят – една система, която Нели чудесно е обяснила и изградила. Потапянето в свовете на Нели освен удоволствие и наслада от самия процес на четене, носи и едно пречистване на сетивата. Сякаш самия читател осъзнава, че някъде там и той е във финия свят.

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s