Трубадур – Стефан Д. Стефанов

28224436Ето един нов български роман, който е на извън световно ниво. Разбира се, издаден от @Gaiana book & art studio и Явор Цанев, който с непогрешим нюх улавя новите таланти и докато другите се тупат в гърдите, колко много правят за българската литература, той тихо и мълчаливо изгражда фантастични градове, пълни с художествени шедьоври. Доста ревюта има за книгата, така че няма да се спирам подробно. Това, което на мен ми допадна най-много е мега наситеният с екшън сюжет; кървавите подробности; изобилието от жертви, майсторското описване на битките, както и представянето на личността на ТРУБАДУР на ръба между злото и доброто – сложен образ, колкото свръх естествен, толкова и земен и обикновен; изобилието с 18+ сцени и описанията, които изграждат огромен свят на фантазност, който живее и тупти собствен живот.
В интерес на истината, лично на мен втората част от книгата ми допадна повече. Там майсторството и мега таланта на Стефан обвиват с пипалата си читателя и го водят в измислен свят, където надеждата е … Там просто няма такава дума.
Бих определил „Трубадур“ като епохална по труд и образност творба, която вдига адски високо летвата на очакване за всяко негово следващо произведение.
П.П. Направо ми е неудобно, че на едно представяне получих „Трубадур“ срещу „Пепел от мрак“.

Advertisements
Публикувано на Ревюта и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s